Teken bestrijding voor honden

Anti tekenband
 

Teken zijn kleine bloedzuigende parasieten die zich vastbijten in de huid van honden. Ze kunnen ziekten overdragen zoals Lyme-ziekte, anaplasmose en babesiosis. Tekenbeten kunnen ook jeuk, irritatie en ontstekingen veroorzaken.

Bestrijding

Het is belangrijk om teken te bestrijden bij honden, zodat ze geen ziekten kunnen oplopen. Er zijn verschillende manieren om teken te bestrijden. Een van de beste manieren is om een ​​anti-tekentechniek te gebruiken. Er zijn speciale anti-tekentechnieken die je hond kan helpen teken te verwijderen. Een andere manier om teken te bestrijden is door teken te doden. Er zijn speciale tekendodende middelen die je kunt kopen bij dierenwinkels of online.

Anti tekenband

Een andere optie is om een ​​anti tekenband of een spot-on tekenbehandeling te gebruiken. Halsbanden en spot-on tekenbehandelingen helpen de teken te verdrinken en ze kunnen niet naar andere delen van het lichaam kruipen. Als je hond al teken heeft, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Er zijn speciale tekenverwijderaars die je kunt kopen bij dierenwinkels of online.

Laatste woorden

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond regelmatig wordt gecontroleerd op teken. Als je hond teken heeft, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te verwijderen en om ervoor te zorgen dat ze geen ziekten kunnen oplopen.