Is er echt tijd?

Hondenuitlaatservice Westland

Ik ben in verschillende kennels geweest terwijl ik in Westaton was en de honden zijn altijd bang dat ik ze weer ga verlaten. Ik wil u er echter van bewust maken wat een kennel voor honden is en ook wat er mis kan gaan.

Kennels zijn geen plaatsen waar u uw hond kunt achterlaten als u op vakantie gaat, omdat u uw hond niet in de openbare ruimte mag uitlaten.

Kennels zijn bedrijven die een thuis bieden aan honden die helaas niet verzorgd worden. Na een tijdje zijn sommige honden ongelukkig en gaan ze naar de kennels. De eigenaars nemen ze op, maar (omdat ze bang zijn dat ze hun hond kwijtraken) besluiten ze allemaal in de kassa op te sluiten en dan krijgen ze een andere pensionkennel.

Ik sprak onlangs met een heel aardige dame in een land waar geen kennels zijn. Ze vertelde me dat sommige honden in opstand komen omdat ze niet genoeg aandacht krijgen van hun baasjes. Ze gaf me een voorbeeld van een zeer opgewonden poetser die een paar keer naar de kennel was gekomen met een probleempje. De derde keer dat hij kwam maakte hij het tapijt van de kennel nat en was niet meer te zien. De dame vertelde me dat de eigenaars drie keer naar de kennel waren geweest en dat elke keer de hond het tapijt nat had gemaakt en niet gezien wilde worden.

Om dat probleem op te lossen gaven de eigenaars de hond thuis een bad en omdat de hond die dag zo gelukkig was – waarschijnlijk omdat het tapijt niet nat was – werd hij wel gezien.

Sommige kennels lijken niet zo slecht te zijn. In feite hield mijn buurvrouw van haar kleine Yorkie. Ze was pas ongeveer 6 maanden oud en ongeveer zo groot als een hamster. Ik herinner me dat die kleine dame er zelfs van hield om haar hond uit te laten aan de ketting die ze vaak gebruikte om haar hond door de buurt te laten – maar verder weinig.

Aan de andere kant herinner ik me een tijd dat ik werkte met een paar blauwogen die ze binnenbrachten uit een psychiatrisch ziekenhuis. Helaas was het duidelijk dat ze nooit meer een slim iemand zouden zien. Ik dacht dat het voortdurend mensen waren die niet slim waren, want toen ze uit de greep van de oorspronkelijke eigenaars (die in dit geval artsen waren) werden gehaald, die hen controleerden, gingen ze zwerven. Een paar van hen die ik kende, zagen in hun geest dat zij hun territorium beschermden – althans in de mate dat zij daartoe bereid waren. Ze zijn er zeker nooit geweest – dus we hebben ze allemaal helaas gemist.

Een paar jaar later nam de vrouw, met de hulp van een vriend, een van de honden (van de oorspronkelijke groep) mee naar de dokter die nu allergisch voor ze was. Ze liet de man achter met een mobiele telefoon, zodat hij zijn vrouw kon bellen. Maar toen ze terugkwam werd de hond genegeerd. Toen schoot het haar te binnen dat deze hond al een vrouw had.

Hoe dan ook…

Als je een hond wilt die getraind moet worden om niet door de buurt te zwerven en dergelijke, dan zou je eens naar het volgende kunnen kijken:

Dus – Nu – Is er tijd?

Ja – natuurlijk is er tijd. De vraag is of je tijd hebt om je hond de training te geven die hij nodig heeft.

Eigenaars van honden kijken naar de tijd die ze hebben en zullen ongetwijfeld in staat zijn om de nodige tijd met hun hond door te brengen. Er zijn een paar redenen waarom dat zo kan zijn. De eerste heeft te maken met de relatie die ze met hun hond hebben en de tweede is de tijd die ze misschien in het verleden met hun hond hebben gekregen.

De loyaliteit die over het algemeen wordt opgemerkt voor honden komt voort uit het feit dat ze bekend staan om het feit dat ze er vrij lang over doen om aan een relatie een heleboel belang toe te kennen. Dat wil niet zeggen dat het van hun kant geen moeite kost. Je moet voor hen zorgen, soms heel snel, en er ook voor zorgen dat je actief reageert op hun behoeften en eisen.

U moet zich even goed als zij bewust zijn van wat u doet en ervoor zorgen dat u enige invloed op hun daden behoudt. Het lijdt geen twijfel dat zij u zullen testen, en dat zij de grenzen zullen opzoeken om te zien hoe ver zij kunnen gaan!

Toch – je moet voet bij stuk houden. Heb gewoon niet het soort geduld dat leidt tot schreeuwen – zelfs niet wanneer ze iets vinden waarvoor ze zijn opgeleid om het niet te doen!

De manier om dit soort gedrag te corrigeren is niet door uw huisdier te beledigen. Dat zal niet werken. Je corrigeert het gedrag door je energie te richten op het veranderen van hoe ze zich erbij voelen – niet alleen boos of geïrriteerd worden.

Je verandert hun perceptie van de situatie door hen de juiste manier van denken te tonen. Zodra ze een situatie associëren om stevig, en kalm een correctie uit te voeren – en laat hen zien dat jij de leraar bent en niet zij.