De magie van mieren

Het blijft me verbazen hoeveel mensen denken dat ze experts zijn op het gebied van mieren en weinig missen dat mieren niet alleen zijn. Mieren zijn sociale insecten. Zij vormen geen bedreiging voor het menselijk ras; evenmin staan zij een efficiënte fabriekslandbouw in de weg. Mieren hebben keer op keer aangetoond dat zij met name graag gevoed en gehuisvest willen worden en zo kunnen zij hun eigen mierenboerderijen bouwen.

Geconfronteerd met de toenemende menselijke bevolking, industrialisatie en toenemende specialisatie, hebben mieren gevochten om zich aan te passen. In slechts enkele generaties zijn de mieren meesters geworden in het overleven en zijn zij zelf een van de dominante soorten op aarde geworden. Ze hebben zelfs de menselijke cultuur en gedrag overgenomen, gedrag dat tot voor kort werd beschouwd als het exclusieve domein van de mens.

Waar zijn mieren?

Mieren zijn geen insecten. Mieren zijn geen insecten. Ze kunnen niet vliegen. Mieren zijn solitaire wezens. Ze kunnen zich niet ingraven in de muren of de vloer van hun gasthuis. Mieren hebben antennes. Waar gebruiken ze deze antennes voor? Niets. Mieren hebben antennes voor het bouwen van een web. Mieren zijn ook in staat om chemische signalen te gebruiken, evenals elektromagnetische velden. Mierensteden zijn in wezen een ministad met een ingewikkeld web van ravijnen, valkuilen, blinde hellingen, bruggen, enz. Mieren zijn ook cheloniërs. Ze gebruiken symbolen die ze afgeven vanuit klieren in hun lichaam. Dit signaleringssysteem wordt mierensignalen genoemd. Het wordt gebruikt om met elkaar te communiceren.

Mieren worden geborenAls mieren uit hun cocon komen, beginnen ze te gloeien. Dit is de eerder genoemde gloed, die een oogflits wordt genoemd, en het is meestal UV-licht. Het UV-licht wordt uitgezonden door het mierenhormoon (vaak oogkoningin genoemd). Dit licht is een signaal voor de rest van de kolonie. Het leidt hen naar de ouder mierenkoningin en brengt ze in de kolonie.

Na de geboorte van de nieuwe koningin, sjeigert een andere golf van mieren. Dit wordt gevolgd door een periode van intense concurrentie om de suprematie. De mieren dragen het gewicht van de volwassenen. Daarom hebben velen een oogbril om de heldere straal te verminderen. De bril vermindert de lichtcapaciteit van de straal zo veel dat elke handlamp de bril zal overbelichten. Het resultaat is dat de individuele mieren snel elk vermogen verliezen om te zien. Men heeft ook gezien dat de mieren de eenvoudige regels van NBA Basketbal zullen volgen terwijl de bezoekers niet aanwezig zijn.

ografie en bezetting. Het visuele aspect van deze hobby is de snelste en goedkoopste manier om over mieren te leren. Mieren zijn ‘doorgewinterd’. Ze staan bekend om hun vermogen om enorme gebieden te bestrijken en hun weg te vinden in de duisternis. In tegenstelling tot de kleurmieren, die de neiging hebben om de grond machtig te bedekken, komen de doorgewinterde mieren liever in groepen. Mieren zijn ook in staat om complexe samenlevingen te vormen en een individuele identiteit te behouden.

Meer nog dan het onderwijssysteem zal het u plezieren te weten dat mieren behaard zijn, zeer eenvoudige regels volgen en het meest effectief zijn, zolang er voedsel is om te eten.