De beste rijscholen

Zwarte Zijspiegel
Wat zal voor jou belangrijker zijn: een kleine gewone school of een grote, beruchte polyvalente school?
Je zult het moeten weten:
en
Het is allemaal een kwestie van keuze. Toch zijn hier enkele van de belangrijkste punten van de beste rijscholen:

Niet alleen dat de school je zal helpen slagen bij de eerste poging, niet alleen dat het je zal helpen uit een andere lataionment te blijven, niet alleen dat het je zal helpen het eerste deel te halen (misschien zelfs het tweede), niet alleen dat het je zal helpen het rijexamen te halen, niet alleen dat het je zal helpen het rijexamen te halen in nog een poging, maar dat het je zal helpen je rijbewijs langer te behouden.
Polyvalent of niet?
Polyvalente lessen komen vaker voor, omdat leerlingen snel willen (proberen te) leren autorijden. Dit kan gemakkelijk zijn voor kandidaten, omdat:
de tweede fase van de opleiding wordt beƫindigd, terwijl die eerste leerling-bestuurder aan het eind van de derde fase langer in plaats van korter blijft en de vereiste bekwaamheid niet afneemt, zodat de leerling de tweede (of vierde of vijfde of zesde) keer veiliger en voorzichtiger kan rijden. De duidelijke verlenging van de tijd om te slagen betekent dat de kandidaten zich zowel kunnen veroorloven minder risico te nemen bij het rijden als onvoorzichtiger te rijden. Polyvalente rijlessen zijn over het algemeen minder tijdrovend dan intensieve, consequent intensieve, zeer gerichte rijlessen. Zij leiden tot hogere percentages van enkele kleine fouten, alsook van grote fouten. Rijschoolleerlingen die geholpen worden door polyvalente rijlessen hebben bijgevolg minder kans om jarenlang leerling-bestuurders te zijn, en ook minder kans om slechte gewoonten te krijgen.
Aangezien er een grote en ervaren pool van kandidaten is, kunnen de kandidaten het drukker hebben dan ze misschien zouden verwachten. Een “overschot” onder hen kan betekenen dat er veiliger chauffeurs worden gevormd, maar de duidelijke winnaar onder hen is dat bij de beste rijscholen de kandidaten eerst worden gekozen op basis van hun bekwaamheid, gevolgd door hun geschiktheid. De beste rijscholen zijn erin geslaagd het beste van het beste, het beste onder hun leerlingen samen te brengen, en dus zijn hun leerlingen precies de juiste soort mensen om het werk te doen dat door hun sector en door hun maatschappij wordt vereist. Het runnen van een rijschool is moeilijk
Lees verder